Montažne kuće – prednosti

Gaj montažne kuće imaju sledeće prednosti:

Prirodna, zdrava, ekološka

Osnovni građevinski materijal za gradnju kuće je drvo koje svojom strukturom, bojom i mirisom pozitivno utiče na ljudsko zdravlje i kao takvo važi za najzdraviji građevinski materijal. Zidni paneli se proizvode od ekoloških OSB ploča obloženih gips-kartonskim pločama. Takođe, kao izolacioni materijal se upotrebljavaju prirodna mineralna vuna i stiropor koji su odlična prirodna, toplotna i zvučna izolacija.

Montažne kuće - osb-ploce

OSB ploče

Veoma kratak period izgradnje

Pošto se svi montažni elementi izradjuju u našoj firmi, vreme potrebno za izgradnju montažne kuće je u stvari vreme potrebno za montažu gotovih elemenata, tj. 3 do 7 dana. Nema višednevnog čekanja na sušenje ploča, zidova i sl.

Laka konstrukcija

Kako su montažne kuće dosta lakše od klasično zidanih kuća, samim tim omogućuju postavljanje na slabije nosećim površinama (nema masivnih temelja). Takođe, dobra konstrukcija naših montažnih kuća omogućava da one budu otpornije na zemljotrese od kuća zidanih ciglom i blokovima.

Bolje iskorišćenje prostora

Zidovi naših montažnih kuća su dosta tanji od zidova klasičnih kuća, čime se povećava korisni prostor montažne kuće za 10 do 15 %.

Ušteda na energiji

Pošto su odlično termički izolovane, naše montažne kuće omogućavaju uštedu i do 40 % na troškovima grejanja.

Fiksna cena (unapred poznata) i niski troškovi održavanja

Svi troškovi se definišu na samom početku tako da su svi elementi za kalkulaciju, kao i sam kvalitet elemenata i gradnje, jasni i poznati pre potpisivanja ugovora. Kako su svi elementi i materijali, koji se koriste pri gradnji naših kuća, najsavremeniji i veoma kvalitetni, održavanje iziskuje najmanje moguće troškove za dugi niz godina korišćenja.

O prednostima koje imaju montažne kuće pisali su i drugi:

http://www.blic.rs/vesti/prednost-montaznih-kuca/r8b27f1